راهبرد گفتگو در همایش امنیتی مونیخ
اهمیت حضور در مجامع بین المللی و ایراد سخنرانی و دیدارهای دو و چندجانبه امری واضح و بدیهی از سوی کنشگران و تحلیل گران عرصه سیاست خارجی تلقی می گردد، اما باید توجه داشت این امر بدیهی باید در راستای ترسیم خواستگاه های قانونی و مشروع کشور بوده و در صورت عدم رعایت اصول عزت، حکمت و مصلحت در تبیین دیدگاه ها و بیان مواضع، می تواند برای ملت و کشور خسارت آفرین باشد.
با نگاه به تحولات منطقه ای و بین المللی، می توان به سادگی دریافت، که ایران همواره یکی از کنشگران مهم و موثر در منطقه غرب آسیا بوده و نقشی تعیین کننده در معادلات منطقه ای و فرامنطقه ای داشته و دارد.
این تاثیرگذاری به دلایل متعدد سبب تعارضات یا مناقشات همسایگان دیگر با ایران در طول تاریخ گشته است.
متاسفانه در طول تاریخ، ایران قربانی سوء نیت ها و خباثت ها و دسیسه های همسایگان شمالی و شرقی و غربی و فرامنطقه ای گشته است.
با اینحال ماندن در گذشته و ابرام بر اختلافات و تعارضات نه تنها حلال مشکلات نخواهد بود، که مسبّب آتش افروزی های جدید در منطقه خواهد شد.
ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران همواره حسن نیّت قلبی و عملی خویش را در اعمال خیرخواهانه و صلح طلبانه به جهانیان اثبات نموده اند.
از همین روی سازمان امور بین الملل و روابط خارجی موسسه بین المللی صلح و دوستی یکبار دیگر در آستانه نشست امنیتی مونیخ، تشکیل یک مجمع منطقه ای با حضور تمامی کشورهای منطقه براساس راهبرد گفتگوی صلح خواهانه برای رسیدن به «صلح دائم فراگیر» را پیشنهاد می دهد که می تواند در بسیاری از مناقشات منطقه راهگشا باشد.
معاونت خاورمیانه
سازمان امور بین الملل و روابط خارجی
معرفی و تاریخچه همایش امنیتی مونیخ
همایش امنیتی مونیخ Munich Security Conference (MSC) کنفرانسی است در دست بخش خصوصی که در زمینه سیاستهای امنیت جهانی فعالیت میکند.
این همایش هرساله در ماه فوریه در هتل بایریشر هوف در مونیخ آلمان برگزار میشود.
در کنفرانس مونیخ تصمیمی گرفته نمیشود و صرفاً ویژهٔ اظهار نظر، رایزنی و دیدارهای سیاسی است.
در این کنفرانس هر سال بهطور ویژه به یک موضوع مهم امنیت بینالمللی پرداخته میشود.
کنفرانس مونیخ به یکی از مجامع بینالمللی مهم در عرصه امنیت جهانی تبدیل شدهاست و به دلیل تشابه کمی و کیفی و بازتابهای آن با مجمع جهانی اقتصاد، به داوس امنیتی نیز شهرت دارد.
در این گردهمایی، سیاستمداران متخصص در امور امنیتی (معمولاً وزیران امور خارجه و دفاع)، نظامیان کارشناس امور بینالمللی و نیز برخی از صاحبان صنایع تسلیحاتی از کشورهای مختلف جهان به بحث و بررسی در خصوص مسائل امنیت جهانی میپردازند.
هزینههای این کنفرانس توسط وزارت دفاع آلمان و کمکهای مالی صنایع تسلیحاتی تامین میشود.
کنفرانس مونیخ در در سال ۱۹۶۲ توسط ادوارد-هاینریش فن کلایست-اشمنتسین نظامی سرشناس آلمانی بنیان گذاشته شد و در آغاز «کنفرانس امنیتی بینالمللی» و نیز «کنگرهٔ دفاعشناسی» نام داشت.
بنا بر گزارش روزنامه “زوددویچه تسایتونگ” در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴، دولت آلمان از طریق کانال های مختلف از جمله وزارت دفاع و بخش مطبوعاتی دفتر صدراعظم، مبلغی بیش از یک میلیون یورو برای این همایشِ تحت پوششِ بخش خصوصی کمک نقدی هزینه میکند.
گذشته از این تعدادی سازمان تجاری حامیان مالی این همایش هستند، از جمله چندین شرکت تولیدی صنایع نظامی چون “کراوس مافای”، EADS، لیندِه و غیره.
همچنین بزرگترین بانک آلمان “دویچه بانک” و شرکت نفت جمهوری آذربایجان سوکار حامیان مالی این همایش هستند.
به گفته روزنامه زوددویچه، قصد این حامیان حضور فعال در برنامه ریزی های دفاعی کشور ها است تا بدینوسیله بتوانند گذشته از کار “لابی” و تاثیرگذاری، به موقع محصولات، روش های بازاریابی و فروش خود را با خواسته های بازار وفق بدهند.