راهکار موسسه صلح برای رفع معضل بیکاری

مدیرعامل موسسه صلح در گفتگو با بخش خبری پایگاه صلح ایران اعلام نمود، ما بسته های متنوعی برای رفع معضل بیکاری به مسئولین امر پیشنهاد داده ایم.

متاسفانه در کشور شاهد رشد نرخ بیکاری هستیم. می دانیم منابع دولت هم محدود می باشد. انتظارات جوانان و خانواده نیز جدی و به حق است. اما چه راهکاری برای آن وجود دارد؟ راهکار اساسی برای رفع مشکل، همانا پایبندی به اصل ۴۴ و واگذاری امور به دست مردم است. سیدمهدی حسینی با بیان این نکته که نقش دولت و حکومت باید نظارتی و هدایتی باشد و نه اجرایی افزود: اینکه دولت به صورت مستقیم، نقش کارآفرین را بازی نماید! بنده به ضرس قاطع می گویم که نه منابعش را در اختیار دارد و نه توانش را.

با این امکانات و منابع محدود نمی شود، وضع موجود را تغییر به احسن نمود.

شاید فکر نمایید راهکار رفع بیکاری پیچیده است. اما راه حل بسیار ساده است. باید نوع نگاه و کارکرد را در تصمیم سازی و اتخاذ شیوه ها تغییر دهیم. که این مساله ای سهل و ممتنع است. بهتر است قبول کنیم، دولت توان ایجاد یک میلیون شغل در سال را ندارد. اگر هم داشته باشد، روشی کاملا غلط است. شما مشاهده می کنید که علم اقتصاد و علم مدیریت، خلاف این مساله را می گویند. اسناد بالادستی همچون سند چشم انداز و برنامه های توسعه و … هم موکد این نکته اند.

پس چرا خلاف آن اسناد بالادستی و مُرّ قانون عمل می شود؟

دولت باید با حمایت از سازمان های مردمی و بخش خصوصی واقعی، در امر اقتصاد خُرد، به دنبال کارآفرینی و خوداشتغالی توسط این بخش باشد. مدیرعامل موسسه بین المللی صلح با اشاره به افزایش هر ساله فارغ التحصیلان بیکار بیان داشت: هم اکنون شاهدیم که بسیاری از فارغ التحصیلان در مقطع دکتری تخصصی بیکار هستند. مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی که جای خود را دارند! در بین تحصیلکردگان با آمار بیکاری ۲۰درصد مواجهیم که یک فاجعه است. البته برخی ها، از آمار ۴۲درصد می گویند!

شما حساب بفرمایید بيكاری جوانان ماهانه پنجاه هزار ميليارد ریال و در سال حدود ۶۰۰‌هزار ميليارد ریال خسارت برای کشور دارد. چرا از مردم برای رفع این مشکلات و معظلات بهره نمی گیریم. هر کجا ما به مردم تکیه کرده ایم، با نیروی ایمان و نیروی عمل جهادی، توانسته ایم قله های رفیع را فتح نماییم. سیدمهدی حسینی در ادامه اعلام کرد: ما با مسئولین مکاتبه و رایزنی کرده ایم و بارها اعلام کرده ایم قادریم در سال حداقل صدها شغل پایدار ایجاد نماییم. بطور مثال چندین طرح ازجمله سامانه اشتغال و کارآفرینی یا پاساژ اینترنتی ایرانیان و … را می توان نام برد.

سامانه اشتغال و کارآفرینی یا سامانه پاساژ اینترنتی ایرانیان از طرح های موسسه می باشند.

در همین سامانه هم آموزش های اساسی وجود دارد و هم معایب سایر سیستم ها در آن مرتفع شده است. با حمایت دولت و تدوین برنامه های نوین، بسیاری از کارآفرینان و موسسات مردمی می توانند سالانه ۵۰۰۰۰۰ شغل ایجاد نمایند. فقط نیاز به حمایت می باشد و قرار نیست این مشاغل سربار هزینه های دولت شوند. اگر دولت حمایت کند، در بخش های فناوری اطلاعات، فرهنگی، آموزشی، هنری، صنایع تبدیلی و… می توان مشاغل متعدد ایجاد نمود. می توان در مدت ۵ سال به یک جهش دست یافت. با اینکارها می شود نرخ بیکاری را به سطح استاندارد بین المللی نزدیک ساخت. ما همچنان منتظر پاسخ مثبت مسئولان محترم هستیم و بسیار امیدوار می باشیم. ان شاءالله در سال ۹۷ و ۹۸ بتوانیم قدمی در این زمینه برداریم.