بیانیه محکومیت حوادث تروریستی اهواز
بسمه تعالی
موسسه بین المللی صلح اقدام وحشیانه، جنایتکارانه و تروریستی در مراسم رژه نیروهای مسلح را که در سالروز آغاز جنگ تحمیلی و هفته دفاع مقدس در اهواز رخ داد، محکوم می نماید. انتظار می رود همه نهادها و مسئولین حقوق بشری کشورها و سازمان های بین المللی با موضوع تروریسم برخورد صادقانه و قاطعانه داشته باشند. در جنایت هولناکی که کودکان و غیرنظامیان مورد حمله ددمنشانه قرار گرفته اند، سکوت پذیرفتنی نیست.
مرتکبین این حادثه تروریستی که بر اساس اطلاعات واصله تاکنون موجب شهادت ۲۶ نفر و مجروحیت ۶۰ نفر از افراد نظامی و غیرنظامی، کودکان و زنان گردیده است، متأسفانه دارای وابستگیها و حمایتهای غیرقابل انکار به مدعیان دروغگو و ریاکار دفاع از حقوق بشر می باشند. شاهدیم یک مقام رسمی یک کشور عربی وقیحانه از این حملات حمایت نموده است.
متاسفانه شبکه های رسانه ای، بدون توجه به این جنایت هولناک با رهبران این گروه تروریستی ارتباط برقرار کرده و آن را حمایت می نمایند. اینگونه رفتارهای دوگانه، متناقض و خلاف حقوق بین الملل را با کدامین براهین، توجیه می کنند؟ آیا پس از فراگیر شدن تروریسم در عرصه جهانی زمان آن فرانرسیده است که یکبار بطور جدّی و نه پوشالی، این غده سرطانی را درمان و علاج نمود؟ آیا رویه های حقوق بشری باید دستاویز عده ای شود که بطور علنی از تروریسم در منطقه و جهان حمایت می نماید، گردد؟
موسسه بین المللی صلح بارها بر مسأله ضرورت برخورد جدّی با تروریسم تأکید کرده و راهکارهایی ارائه نموده است. تشکیل یک گروه اقدام سریع باید در دستور کار سازمان ملل متحد و شورای امنیت قرار گیرد. این انتظار می رود که همه نهادهای حقوق بشری و مسئولین سیاسی کشورها با موضوع تروریسم با جدیّت و بدون هرگونه اغماضی برخورد نمایند.
برخورد با تروریسم نیاز به وحدت رویه دارد.
کمتر کارشناس بی طرفی است که این مساله را قبول نداشته باشد که اگر موازین حقوق بشری بدون تبعیض، سیاست بازی و استفاده ابزاری مورد توجّه و عمل قرار می گرفت ما شاهد چنین جنایتی نبودیم. هرگونه عملیات تروریستی چه در ایران باشد چه افغانسات یا عراق یا انگلستان یا فرانسه و سایر کشورها محکوم است. اما این برخوردهای دوگانه و تبعیض آمیز سبب شکل گیری هسته های متعدد تروریسم در جهان شده است. با وصف مذکور، همه مسئولین نهادهای بین المللی حقوق بشری باید شرمگین باشند و از استاندارد دوگانه و تبعیض آمیز در حقوق بشر دست بردارند.
تیراندازی به سوی نظامیانی که در حال تشریفات نظامی بودند و نه عملیات نظامی، مصداق جنایت علیه بشریت است. چگونه می شود تیراندازی کور و بی هدف به سمت زنان و کودکان و غیرنظامیان را توجیه نمود؟ مطابق بر کدام اصول حقوق بین الملل حمایت آشکارا از جنایت علیه بشریت را می توان توجیه کرد؟ بر اساس اصول حقوقی و مقررات بین المللی جانیان و دولت های حامی ایشان مرتکب جنایت سازمان یافته علیه بشریت شدهاند. به علاوه براساس کنوانسیون های ژنو و پروتکل های الحاقی نقض های فاحش اصول حقوق بشردوستانه صورت پذیرفته است و مصداق روشن، تروریسم و جنایت علیه بشریت است.
باید توجه شود که تروریسم یک پدیده ضدّ بشری است و در هر شکل آن محکوم است. ترور و حمله به غیرنظامیان به هیچ وجه توجیه حقوقی و انسانی ندارد و توسل به عملیات تروریستی برای قتل مردم بیگناه جرم سازمان یافته است و همه نهادها و مقامات بین المللی و فعال در عرصه حقوق بشر می بایست با آن برخورد نمایند.
در خاتمه یادآور میشود مردم شریف اهواز و سراسر کشور خود را در این داغ شریک می دانند و موسسه بین المللی صلح ضمن محکومیت چنین اقداماتی، برای خانواده بازماندگان این حادثه صبر و برای مجروحان آن، شفای عاجل از درگاه خداوند متعال مسئلت می نماید.
معاونت روابط عمومی